Skip to content
Newsfeed

ASICS x Asphaltgold presenteren de EX89 ‘Impromptu’

9 augustus 2023 08:46
ASICS x Asphaltgold presenteren de EX89 ‘Impromptu’

Als vervolg op de succesvolle ASICS Gel-DS Trainer ‘Art Nouveau’ in 2018, zijn ASICS en Asphaltgold opnieuw samengekomen voor een nieuw gezamenlijk project. Het resultaat: de ASICS x Asphaltgold EX89 ‘Impromptu’. Alles van het ontwerp tot de release van deze must-have sneaker lees je hieronder!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, staat het ASICS EX89 model centraal. Dit is geïnspireerd op de GEL Extreme uit de jaren 80, die toen als klassieke basketbalschoen werd gedragen. Bovendien is het Court-silhouet ook tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Daarnaast is inspiratie gehaald uit de liefde voor muziek en de relevantie ervan in de sneaker- en streetwearwereld. Muziek verbindt ons ten slotte allemaal. Bovendien herinneren we ons allemaal wel minstens één popcultureel belangrijk ‘sneaker-moment’ dat zich heeft afgespeeld in muziekvideo’s, concerten of awardshows.

ASICS x Asphaltgold EX89 'Impromptu'
Asphaltgold
Silvan Strauss met de ASICS x Asphaltgold EX89 'Impromptu' on feet

Betekenis van ‘Impromptu’

De naam Impromptu vindt zijn oorsprong in de jazzwereld, waar het wordt gebruikt om een kort instrumentaal stuk te beschrijven dat lijkt op een improvisatie. Dit speelse element is essentieel voor jazz, omdat het muzikanten in staat stelt om samen in harmonie muziek te maken zonder zich te hoeven houden aan een vast plan.

Volgens Asphaltgold en ASICS een prachtige parallel voor onze samenleving: elk individu gaat door het leven met focus op zijn eigen acties, maar het wordt nog mooier en beter als we ook aandacht hebben voor anderen en in harmonie samenwerken.

Ontwerp van de ASICS x Asphaltgold EX89 ‘Impromptu’

Bovendien komt dit tot uiting in het ontwerp van de EX89 ‘Impromptu’! De veelzijdige details en kleurnuances van de sneaker komen namelijk samen op verschillende structurele niveaus. Zo is de voering bijvoorbeeld gemaakt van satijn, terwijl het bovenwerk bestaat uit een mix van hoogwaardige materialen, zoals nubuck, harig suède en zacht leer.

Daarnaast komt de aandacht voor detail naar voren met het kleine Asphaltgold vlaglabel op de rechter buitenzijde en de bedrukte binnenzolen die het Court silhouet afronden.

Wat betreft de kleurnuances blijft Asphaltgold trouw aan hun stijl. Naast verschillende crèmetinten en het rustige Glacier Grey, sluiten ze de spreekwoordelijke cirkel op een typisch Art Nouveau-manier af, namelijk in Ginger Peach.

Ben je er ook van overtuigd dat deze sneaker een must-have is voor je garderobe? Op 12 augustus 2023 kun je de ASICS x Asphaltgold EX89 ‘Impromptu’ scoren via Asphaltgold.com. Daarnaast vindt er op 12 augustus een release-evenement plaats in de Asphaltgold Store Darmstadt en POP-Up Store Frankfurt. Hierbij ontvang je bovendien een exclusief vinyl van Silvan Strauss dat perfect past bij het thema ‘Impromptu’!

ASICS x Asphaltgold 'Impromptu'
ASICS x Asphaltgold 'Impromptu'
ASICS x Asphaltgold 'Impromptu' op schoenendoos
ASICS x Asphaltgold 'Impromptu' veter
ASICS x Asphaltgold 'Impromptu' binnenzool
Silvan Strauss op drumstel met ASICS x Asphaltgold 'Impromptu'
ASICS x Asphaltgold 'Impromptu' on feet
ASICS x Asphaltgold 'Impromptu' bij drumstel
Drumstel