Skip to content
Upcoming

Air Max Day – Nike Air Max 1 ‘La Ville Lumière’

23 maart 2022 12:39
Air Max Day – Nike Air Max 1 ‘La Ville Lumière’

Het is bijna zover, Air Max Day staat om de hoek. Nike pakt dit jaar extra uit, want op 26 maart bestaat de Air Max 1 precies vijfendertig jaar. Op Air Max Day zullen er verschillende AM1’s droppen op verschillende continenten. Zo dropt de ‘Premium’ in Azië en Zuid-Amerika, de ‘Blue Print’ in Noord-Amerika, de ‘Woof’ in China en de ‘La Ville Lumière’ exclusief in Europa.

Het ontstaan van Air Max Day

Op 26 maart 1987 verscheen de allereerste Air Max 1. Deze sneaker werd ontworpen door Tinker Hatfield. Men zag de Air Max als een nieuwe revolutie in de performance technologie. Ook al werd de Air technologie al in de Air Tailwind gebruikt, werd de Air Unit voor het eerst zichtbaar bij de Air Max 1.

Hatfield kreeg de inspiratie om de bubbel zichtbaar te maken door het Centre Georges Pompidou in Parijs. Het industriële gebouw zette Tinker aan het denken. Als je de functionele elementen van een gebouw zichtbaar kan maken, waarom kan je dat dan niet van een schoen? En zo ging Hatfield aan de slag. De Nike designer verklapte later in een interview van Respect the Architects, dat als hij het gebouw in Parijs nooit gezien had, hij ook niet op het idee van de zichtbare Air Unit was gekomen.

Centre Georges Pompidou
Beelden via Nike

Zevenentwintig jaar later in 2014 bracht Nike de originele Air Max 1 opnieuw uit met een aantal aanpassingen. Dit limited-edition exemplaar kreeg een andere kleur op de middenzool en kreeg de cijfers ‘3.26’ op de tong. Dit nummer stond voor 26 maart.

In 2014 vierde het Amerikaanse sportmerk de re-release van de allereerste colorway. Ze vroegen fans vanuit alle landen om mee te doen en om zevenentwintig jaar van de Air Max te vieren. Eigenaren van het silhouet werden opgeroepen om hun favoriete colorway aan te trekken en dit op Instagram te plaatsen. Veel winkels deden ook mee, waaronder de store in Shanghai. Deze winkel had een grote schoenendoos in de winkel geplaatst met een hoop verschillende Air Max exemplaartjes er in. Andere winkels wereldwijd hielden ook evenementen met grote fans om het jubileum te vieren. Op deze dag was Air Max Day geboren.

Nike Air Max 1
Beelden via Nike
Nike Store Shanghai
Beelden via Nike

Air Max Day 2022

Op zaterdag 26 maart 2022 vieren wij het vijfendertigjarig jubileum van de Air Max 1. Nike pakt dit jaar extra uit met lokale drops en een hoop activiteiten op de grote dag. De dag start met de release van de Nike Air Max 1 ‘La Ville Lumière’.

De gehele dag zullen er verschillende video’s en verhalen te bekijken zijn in de Nike SNKRS app. Check gewoon onze sneaker nieuws voor meer informatie over Air Max Day.

Nike Air Max 1 ‘La Ville Lumière’ | DQ9326-100

De women’s exclusive Nike Air Max 1 ‘La Ville Lumière’ is net als het ontstaan van het silhouet geïnspireerd op Parijs. La Ville Lumière is Frans voor de verlichte stad, maar wordt ook als bijnaam gebruikt voor de Franse hoofdstad.

Nike Air Max 1 'La Ville Lumière'
Beelden via Sneakerjagers
Nike Air Max 1 La Ville Lumière
Beelden via Sneakerjagers

Op het bovenwerk van de Air Max wordt vooral gebruik gemaakt van lichtere kleuren. De basis van het bovenwerk is gemaakt van mesh in het ‘Summit White’. De mudguard en kraag zijn gemaakt van premium nubuck-leer in een ‘Light Bone’ kleur, net als de Swoosh.

Nike Air Max 1 La Ville Lumière
Beelden via Sneakerjagers
Nike Air Max 1 La Ville Lumière
Beelden via Sneakerjagers

De overlays op dit paar stelen de show. Door de lichtinval op de schoen, zullen de kleuren van het materiaal veranderen en heel erg glimmen. Zo schittert de schoen net als La Ville Lumière. De tong is in tegenstelling tot de andere kleuren erg donkerblauw. Op het label staat ‘3.26’ om het jubileum mee te vieren. Aan de veters hangen ook verschillende zilveren bedeltjes met het silhouet, de Swoosh en ‘3.26’.

Nike Air Max 1 La Ville Lumière
Beelden via Sneakerjagers
Nike Air Max 1 La Ville Lumière
Beelden via Sneakerjagers

De Nike Air Max 1 ‘La Ville Lumière’ komt uit op zaterdag 26 maart 2022 om 09:00 uur voor €169,99. Vergeet niet de wekker te zetten om kans te maken op dit paartje.

Nike Air Max 1 AMD 'La Ville Lumiere' - EU Exclusive

DQ9326-100 · Prijs vanaf €61,-

Naar alle aanbieders