Skip to content
Newsfeed

adidas YZY Footwear keert terug bij retailers

20 juli 2023 11:45
adidas YZY Footwear keert terug bij retailers

De welbekende adidas YEEZY silhouetten keren terug. Na de breuk tussen Kanye West, tegenwoordig Ye, en adidas, was het lang de vraag wat er met de YEEZY lijn zou gebeuren. Het lijkt erop dat adidas de lijn voortzet onder de naam adidas YZY Footwear. In augustus 2023 kunnen we de eerste YZY silhouetten verwachten.

Het zijn een bewogen paar maanden geweest voor adidas. De succesvolle YEEZY lijn kwam eind 2022 tot zijn einde nadat adidas de breuk met Ye bekend maakte. De rapper en ontwerper had zich ongepast geuit op social media en verloor de ene na de andere partnership, zo ook met adidas.

In mei 2023 verscheen de eerste grote restock van de YEEZY modellen die nog op voorraad lagen. Nu lijkt het erop dat adidas lijn alsnog voortzet, zonder Ye, onder de naam adidas YZY Footwear. De lijn komt met de kenmerkende silhouetten als de Slides en de Foam Runners. Ook keert de YZY Boost 350 V2 terug, evenals de Boost 700.

De verwachte line-up voor augustus 2023 komt met maar liefst 24 sneakers. Met de herintroductie van YZY lijkt adidas het op een andere manier aan te pakken. Naar verluidt zal de opbrengst van de verkoop van de YZY-aandelen gedoneerd worden aan organisaties als Anti-Defamation League (ADL) en het Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change.

De sneakers lijken ook in een nieuwe box te komen. Op de voorgaande shoe boxes werd de naam YEEZY vermeld en in de eerst verschenen beelden is de naam YZY op de boxes geplaatst.

De eerste adidas YZY Footwear collectie wordt in augustus 2023 bij verschillende retailers gereleased. Download de Sneakerjagers app en blijf up-to-date van alle releases.

adidas YZY
adidas YZY
YZY