Skip to content
Brand

adidas Originals viert klassieke silhouetten in de ‘1000 Back’ campagne

31 maart 2024 08:16
adidas Originals viert klassieke silhouetten in de ‘1000 Back’ campagne

Na de herlancering van enkele silhouetten uit de adidas Originals lijn in 2023, introduceert adidas een nieuwe campagne die de culturele nalatenschap van het merk verder onderzoekt. In de campagne, genaamd ‘1000 Back’, verschijnen de adidas Gazelle, Samba en Handball Spezial.

adidas Originals ‘1000 Back’

Na een hectisch jaar in 2023, grijpt adidas terug naar de klassieke silhouetten uit het verleden. Met de herintroductie van de adidas Samba OG als fire starter zijn ook modellen als de Gazelle en Handball Spezial in populariteit gestegen. Ondanks dat de drie silhouetten elk voor andere sporten ontworpen zijn, brengt de ‘1000 Back’ campagne een ode aan de voetbalcultuur.

De adidas Originals ‘1000 Back’ campagne is geregisseerd en gefilmd door Vincent Haycock. In de hoofdrol is Carlisle Aikens te zien, een professionele skateboarder en lid van het adidas Skate Team. In de single-take clip is te zien hoe adidas op diverse manieren in het straatbeeld verschijnt. De campagne schijnt licht op de mensen, community’s, identiteiten en subculturen die de Trefoil hun eigen hebben gemaakt.

De Samba, Handball Spezial en Gazelle komt enkele keren voor in de clip, in verschillende colorways en in verschillende omgevingen. De clip toont hoe een sneaker op meerdere manieren gedragen en gestyled kan worden – ongeacht je achtergrond of identiteit. Onder het motto ‘We gave the world an Original, you gave us thousand back’, moedigt adidas je aan om je eigen verhaal te creëren.

adidas Originals 1000 Back

Laat je inspireren door de adidas Originals ‘1000 Back’ campagne en kies je favoriete Originals sneaker. Bekijk hieronder enkele beelden uit de campagne.

Mocht je benieuwd zijn naar de adidas Originals sneakers die nu te verkrijgen zijn, klik dan op de knop hieronder.

adidas Originals 1000 Back
adidas Originals 1000 Back
adidas Originals 1000 Back
adidas Originals 1000 Back
adidas Originals 1000 Back