Nike Air Max BW

De Nike Air Max BW is ontworpen door Nike designer Tinker Hatfield en kwam uit in 1991. De BW staat voor “Big Window” die weer verwijst naar de grote zichtbare Air Unit die net wat groter was dan zijn voorganger de Air Max 90.

De BW was al snel populair als lifestyle sneaker

De Air Max BW werd al snel populair onder de hardlopers. Snel daar achteraan volgde de mensen die naar een cleane en stijlvolle sneaker zochten. Vooral in de Amerikaanse en Britse Hip-Hop wereld was de “Big Window” een favoriet van vele mensen. De Air Max BW wordt ook wel de Nike Air Max Classic, Nike Air Max Classic BW, Nike Air Classic of Air Max BW Classic genoemd. 

Verschillende versies van de Air Max BW

Tegenwoordig zijn er vele verschillende Nike Air Max Classic. De meest opvallende is waarschijnlijk de hybride met de Nike Air Max 97. De Nike Air Max 97/BW heeft het bovenwerk van de Air Max BW en de zool van een Nike Air Max 97. Daarnaast zijn er verschillende versies zoals de Nike Air Max BW Premium, Nike Air Max BW OG en Nike Air Max BW Ultra. 

De Nike Air Max BW heren en de Nike Air Max BW dames zijn erg populair. Ditzelfde geld voor de Nike Air Max BW heren sale en de Nike Air Max BW dames sale.