De Nike Air Max 97

10 jaar na de eerste Nike Air Max release kwam de Nike Air Max 97 uit. Nu 20 jaar later is de Air Max 97 nog steeds niet weg te denken uit het straatbeeld. Vooral de doorlopende Air unit en de reflecterende lijnen op het bovenwerk maken de Air Max 97 zo uniek. Daarmee hoort hij natuurlijk in het rijtje van populairste Air Max sneakers, samen met bijvoorbeeld de Air Max 1 en Air Max 90

De Air Max 97 is geïnspireerd op druppels in een plas 

De eerste Air Max 97 release was het eerst in, zoals de naam zegt, 1997. Dit deed Nike met de wel bekende “Silver Bullet” colorway. Vele nemen aan dat de sneaker geïnspireerd was op een Japanse bullet trein. Echter was de 97 geïnspireerd op regendruppels en een mountain bike. Zo zijn de lijnen op het bovenwerk geïnspireerd op de golven in een plas waar regendruppels op vallen.

De bekende “Silver Bullet” colorway heeft haar inspiratie gehaald vanuit de metalen elementen van een mountain bike. De colorway is tevens uitgekomen in de jaren 90 maar was al ver voor zijn tijd. Dit komt natuurlijk door het gebruik van de kleuren en de lijnen op het bovenwerk. Al met al zag hij er erg futuristisch uit.

In de 20 jaar tijd is de sneaker in vele soorten en kleuren uitgekomen. Een andere bekende colorway naast de Nike Air Max 97 “Silver Bullet” is de Air Max 97 “Metallic Gold ”.

De verschillende modellen

Daarnaast zijn er verschillende modellen van de sneaker uitgebracht zoals de Air Max 97 Premium, Air Max 97 SE, Air Max 97 Essential, Air Max 97 OG, Air Max 97 Plus en Air Max 97 QS. Ook de Nike Air Max 97 dames en Nike Air Max 97 heren zijn erg populair. Ditzelfde geld voor de Air Max 97 dames sale en Air Max 97 heren sale. Ook de nieuwste modellen en kleuren zijn te vinden op onze website.