De Nike Air Max 95

Thinker Hatfield trok zich terug van de Air Max series in 1994. Hij gaf daarmee de jonge designer Sergio Lozano. Bij de Nike Air Max 95 was het voor de jonge designer tijd op de schitteren. Hierbij nam hij gelijk een belangrijke beslissing, hij zou meer de ‘niet’ hardloop richting ingaan met de Air Max 95. Dit was duidelijk te zien aan de upper van de sneaker. De Air Max 95 was een stuk groter en massiever dan bijvoorbeeld de Air Max 1. 

De eerste colorway van de Nike Air Max 95

De Air Max 95 kwam voor het eerst uit, zoals de naam al zegt, in 1995. Dit was in een “Neon” colorway. Daarna is deze colorway nog meer dan tien keer opnieuw gereleased. De tweede keer was al in 1997. Dit kwam allemaal door de grote vraag naar het model van de Air Max 95 in de jaren 90 en was toen al een echte must have.

De Hip-Hop scene hield van de Air Max 95 

Ook is bekend dat de hiphop scene erg veel liefde heeft voor de Air Max 95. De meest bekende line komt waarschijnlijk uit het nummer Hate It or Love It van The Game. Daar zegt de rapper uit Los Angeles "kill you if you try me for my Air Max 95s". Een leuk feitje is dat de Air Max 95 pas de naam Air Max 95 kreeg in de laatste jaren van de jaren 90. Daarvoor werd de sneaker ook wel de Air Max of Air Max SC genoemd. 

De verschillende versies van de Nike Air Max 95

In de loop van de jaren zijn er veel verschillende variaties van de Air Max 95 uitgekomen. Zo zijn er verschillende versies uitgekomen zoals de Air Max 95 Premium, Air Max 95 SC, Air Max 95 SE, Air Max 95 OG, Air Max 95 Essential, Air Max 95 Lux, Air Max 95 LX en Air Max 95 ID. De Nike Air Max 95 heren en Air Max 95 heren sale zijn erg populair onder de heren op onze website. De Nike Air Max 95 dames en Air Max 95 dames sale zijn erg populair onder de dames