2.045 resultaten · pagina 1 van 18

De Nike Air Force 1

De Nike Air Force 1 hoort 100% in het rijtje van legendarische sneakers. Hij kwam voor het eerst uit in 1982 en was de eerste basketbalschoen van Nike waarin de Nike Air technologie was toegepast. Tegenwoordig zijn er vele colorways en versies van de Air Force 1 verkrijgbaar.

De Air Force 1 is geïnspireerd op een wandelschoen

Ondanks het succes dat Nike behaalde met de Air Force 1 was het geen makkelijke missie. Het sportmerk uit Oregon was namelijk niet heel bekend met basketbal. Hardlopen was het geen dat het merk groot had gemaakt en hadden daar ook de grootste ervaring mee. Toch wist Nike het een succes te maken en is tot de dag van vandaag een van de meest populaire sneakers. De Air Force 1 is ontworpen door legendarische sneaker designer Bruce Kilgore. Hij vond zijn inspiratie bij een wandelschoen van Nike. Namelijk de Nike Approach. Met de inspiratie uit deze wandelschoen zorgde Kilgore ervoor dat de Air Force 1 zijn ondersteuning behield maar toch ook flexibel was. Voor de outsole wou Kilgore iets compleets anders. Voorheen werd er alleen maar gebruik gemaakt van een visgraatpatroon. Zoals bij de Nike Cortez. Bij de Air Force 1 maakte Kilgore gebruik van een cirkel patroon. Deze cirkels zijn gebaseerd op de plekken op de voet waar de basketballers mee draaien onder de basket. Daarnaast was het de eerste basketbalschoenen met Nike Air technologie. Hierdoor heeft hij een zeer zachte veerkrachtige demping.

De eerste release en de comeback van de Air Force 1

Toen de Air Force 1 uitkwam in '82 mochten zes Nike Basketball atleten de eerste banketbalschoenen met Nike Air dragen op het veld. De zes waren Moses Malone, Michael Cooper, Bobby Jones, Calvin Natt, Mychal Thompson, and Jamal Wilkes. In 1984 werd de sneaker uit productie gehaald. Toch bleven fans van de schoen vragen naar de sneaker. Nike begreep dat niet en vond dat het niet zo werkte. Waarom zouden mensen iets willen wat relatief oud is? Toch bracht Nike de basketbalsneaker terug in 1986 en dat allemaal omdat de fans de schoen zo graag terug wouden zien. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit het straatbeeld en is het een sneaker die je elke dag zou kunnen dragen.

Het 25 jarig bestaan van de Air Force 1

In 2007 bestond de Air Force 1 25 jaar. Dat werd gevierd met de Air Force 1 07 SE Premium. Op dit moment zijn er honderden verschillende modellen en kleuren van de Air Force 1 te vinden op onze website. Bijvoorbeeld de Nike Air Force 1 dames of Nike Air Force 1 heren en Air Force 1 dames sale en Air Force 1 heren sale Populaire colorways zijn de Air Force 1 wit en de Air Force 1 zwart. Ook de Nike Air force 1 high, Air Force 1 mid en Nike Air force 1 low zijn erg populair.