292 resultaten · pagina 1 van 3

New Balance 997

De New Balance 997 is een model die de drie essentiële elementen van een sneaker heeft. Namelijk technologie, style, comfort. In de beginjaren van de New Balance 997 werd hij vooral gebruikt voor in de gym en op de renbaan. Tegenwoordig is hij overal te zien. Op straat, de catwalk en natuurlijk aan de voeten van menig Amerikaanse vader. 

Steve Jobs 

Ondanks dat de sneaker bedoelt was voor performance doeleinden werd hij door de jaren heen een echt style icoon op de straten van de grootste mode steden over de hele wereld. Ook in Japan is de sneaker erg populair. Daar word de sneaker vooral gedragen met sportieve outfits of natuurlijk met een klassieke blauwe spijkerbroek met een klassieke zwarte coltrui zoals Steve Jobs de sneakers graag droeg. 

Technologie

De zool had de nieuwe "Moulded" technologie van New Balance. Dit houd in dat de zool van de sneaker gegoten is en uit een volledig stuk bestaat. In de bal van de voet is de ENCAP technologie toegepast, In de hak van de sneaker is de C-CAP technologie toegepast. Hierdoor heb je in de 997 flexibiliteit en comfort. Daarnaast is de meest populaire en iconische colorway degene met de drie tinten grijs. Deze past natuurlijk perfect bij het iconische maar toch simpele design van de sneaker. 

Tenslotte is de sneaker geproduceerd in de Verenigde Staten. Hierdoor is het echt een style icoon van de Amerikaanse style. Zelfs zo erg dat voormalig president Bill Clinton vaak gezien werd in de 997 tijdens zijn dagelijkse hardloop rondje rondom het Witte Huis. Daarom is deze New Balance 997 een echte classic en hoort zeker thuis in het rijtje met bijvoorbeeld de New Balance 574