Fila Disruptor

Ruim 25 jaar na de eerste release is de Fila Disruptor populairder dan ooit. Op elke hoek van de straat staat wel iemand met deze sneakers aan. Al met al een echte laatbloeier onder de sneakers. 

 

Het chunky design 

De Disruptor staat bekend als een echte chunky sneaker. Het meest kenmerkende aan de sneaker is natuurlijk de gigantische zool. Deze is vaak in het wit gekleurd en heeft een kartel achtige outsole. Door deze grote zool ben je automatisch een aantal centimeter groter. De EVA midsole zorgt daarnaast voor een groot comfort. 

 

Daarnaast is het bovenwerk erg massief. Dit komt mede door de tong die iets dikker is dan de meeste sneakers. Ook de zijkanten van het bovenwerk zijn gemaakt van een iets dikker materiaal. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van de materialen suede en leer. Suede zie je vaak bij de mudguard en om de toebox heen. 

 

De Fila Branding 

Fila staat natuurlijk bekend om haar aanwezige branding. Op de kleding van Fila is het logo groot en vaak aanwezig en bij de Fila Disruptor is dat toch een stukje minder. De branding is vaak te vinden op de zijkant van het bovenwerk. Ook op de midsole is de de branding aanwezig. Tenslotte zien we het logo van Fila op de hak van de sneaker. Echter zijn er ook een aantal versies van de Disruptor met iets meer branding. Hierbij staat het Fila logo gigantisch op de zijkant van het bovenwerk. 

 

Deze Fila sneaker is al erg populair onder de dames. Toch zie je steeds meer mannen op deze legendarische sneaker van Fila. Al met al is de Fila Disruptor een iconische chunky sneaker die thuis hoort in het rijtje met bijvoorbeeld de Nike M2K Tekno.