De adidas Yeezy Boost 700

De adidas Yeezy Boost 700 is volgens veel sneakerheads de ultieme chunky "dad" shoe en is ongekend populair. Kenmerken is natuurlijk de grote midsole en het gebruik van subtiele kleuren op het bovenwerk. Naast de goede looks van de adidas Yeezy Boost 700 is hij ook nog eens heel erg comfortabel. Dit komt natuurlijk door de Boost zool die aanwezig is in de sneaker.

De eerste release

We zagen de adidas Yeezy Boost 700 voor het eerst in 2017 in de, nog steeds, meest kenmerkende colorway. Namelijk de 'Waverunner' colorway. Gekleed in een grotendeels grijs bovenwerk met blauwe, zwarte, groene en oranje details was de sneaker niet gelijk een succes. In de maanden voor de release in augustus 2017 werd er al veel gesproken over de gelekte foto's van het silhouet. Dit was vaak niet positief. Toch, nadat de sneaker voor het eerst uit kwam via YeezySupply, veranderde de mening van veel mensen. Dit kwam vooral door Stockx, waar de sneaker voor grote bedragen verkocht werd. De hype rondom de sneaker explodeerde toen Chance de Rapper de adidas Yeezy Boost 700 droeg tijdens Saturday Night Live.

De Boost technologie

Kenmerkend voor de Yeezy 700 is natuurlijk de gigantische Boost zool die aanwezig is in de sneaker. Deze techniek van adidas zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk energie terug word gegeven bij elke stap. De Yeezy 700 was al het vierde model dat Kanye West die dit technologische hoogstandje van adidas bevat.

Nieuwe colorways

In 2018 kwamen er weer een nieuwe colorway uit van de Yeezy Boost 700. Namelijk de 'Mauve' colorway. Met de zwarte en bruine tinten had de sneaker een heerlijke kleurencombinatie voor het najaar. Net als de gum outsole waren de neon groene details op de midsole kenmerkend voor deze Yeezy 700 colorway. Ditzelfde jaar kwam ook de eerste colorway van de Yeezy Boost 700 V2 uit. Deze 'Static' colorway ziet was met zijn witte en grijze kleuren een stuk sportiever dan zijn voorgangers

De adidas Yeezy Boost 700 V2

De Yeezy Boost 700 V2 zag er een stuk sportiever uit als zijn voorganger. Dit komt vooral door de strakke lijnen op het bovenwerk en het mesh dat gebruikt word. Na de 'Static' kwam er in 2019 nog de 'Geode', 'Vanta', 'Tepra' en 'Inertia' colorway uit van de adidas Yeezy Boost 700 V2. De 'Geode' colorway had een speciale release. Doormiddel van een landelijke campagne in Amerika waarin de sneakers verkocht werden door middel van limonade stands brengt de release geld op voor het National Alliance of Mental Illness. Alle opbrengsten van de 'Geode' colorway zorgden ervoor dat miljoenen Amerikanen met Mentale problemen een beter leven krijgen.

Colorways van de Yeezy Boost 700

Tussen alle nieuwe colorway van de V2 versie in kwamen er ook nog een aantal colorways uit van de orginele adidas Yeezy Boost 700. Zo kwam na de 'Mauve' ook een 'Inertia' colorway uit. Vervolgens kwam adidas in 2019 nog met twee andere colorways. Namelijk de 'Utility Black', en 'Analog' colorway.