De adidas Yeezy Boost 350

In 2013 maakt Kanye West de veel besproken overstap van Nike naar Adidas. Deze samenwerking tussen Kanye West en adidas begon vorm te krijgen in februari van 2015. Toen kwam namelijk de Yeezy Boost 750 uit. En een aantal maanden van de Yeezy Boost 750 release kwam, voor vele, het meest populaire model uit van de adidas Yeezy series. Namelijk de adidas Yeezy Boost 350 'Turtle Dove'.

Vier colorways

In totaal zijn er vier verschillende colorways uitgekomen van de Yeezy Boost 350. Naast de ongekend populaire 'Turtle Dove' kwam op 22 augustus een all-black colorway van de Yeezy. Deze 'Pirate Black' was misschien wel net zo populair als de 'Turtle Dove'. Vervolgens bracht adidas dat jaar een olijf achtige kleur en een lichtbruine kleur uit van het model. Ook de 'Moonrock' en ' Oxford Tan' colorway waren zo goed als direct uitverkocht.

Yeezy met noppen

In de eerste maanden van 2016 was er een re-release van de de 'Pirate Black' en in september van 2016 zagen we de 'Turtle Dove' ook terug. Dit keer met noppen speciaal gemaakt voor American Football. De sneaker maakte zijn debut tijdens de 2016 NFL kickoff game. Texans wide reveiver DeAndre Hopkins droeg de "Yeezy Cleat" deze wedstrijd maar kreeg een boete van $6000 omdat hij de kleding voorschriften van de NFL overtrad met het dragen van de Yeezy.

De adidas Yeezy Boost 350 V2

In 2016 zagen we de Yeezy Boost 350 V2 voor het eerst. Op 24 september bracht adidas de 'Beluga' colorway. Kenmerkend aan deze sneaker was natuurlijk de ongekend comfortabele adidas Boost zool. Op het bovenwerk van de sneaker was de tekst SPLY-350 te zien en, vaak, een gekleurde streep.

Door de jaren heen heeft adidas, in samenwerking met Kanye West, vele verschillende colorways en versies van de Yeezy Boost 350 V2 uitgebracht. Bijvoorbeeld de 'Copper', 'Green', 'Red' en 'Oreo' die allemaal nog in 2016 uitkwamen. Ook de eerste paar maanden van 2017 waren erg succesvol met de release van de 'Bred' en de ongekend populaire 'Zebra' colorway. In april kwam de all-white colorway, genaamd 'Cream White' uit. Ditzelfde jaar zagen we ook de Yeezy Boost 350 V2 'Semi-Frozen Yellow' met zijn kenmerkende gum sole. Yeezy sloot 2017 af met de release van de adidas Yeezy Boost 350 V2 'Blue Tint'.

In 2018 kwamen er erg veel colorways uit van de Yeezy Boost 350 V2. Bijvoorbeeld de 'Sesame' en de 'White Static'. Ook kwam er een restock van de All-White colorway en de 'Semi-Frozen Yellow' colorway. In 2019 kwamen de 'Butter', 'True Form', 'Hyperspace', 'Clay', 'Glow in the Dark', 'Black', 'Black Reflective', 'Antlia', 'Antlia Reflective', 'Synth', 'Synth Reflective', 'Lundmark', 'Lundmark Reflective', 'Cloud White', 'Cloud White Reflective', 'Citrin', en 'Citrin Reflective' uit.