282 resultaten · pagina 1 van 3

Adidas Stan Smith

In 1963 maakte adidas haar eerste tennisschoen, vernoemd naar de Franse tennisser Robert Haillet. Maar adidas schrapte de branding van de Franse tennisspeler na zijn pensioen in 1971. Tennisser Stan Smith werd gevraagd door adidas of ze zijn naam mochten gebruiken op de schoen. Dit was de officiële geboorte van de adidas Stan Smith sneakers. De rest is geschiedenis.

De kracht van Stan Smith 

Stan Smith had een veel grotere bekendheid dan Robert Haillet en dat kwam adidas erg goed uit. Daarnaast waren de materialen van de sneaker top en het publiek hield van de lange duurzaamheid van de sneaker. Tegenwoordig denken mensen dat Stan Smith een sneaker is en weten velen niet eens dat het een tennisser was. 

Het design 

Ook het design van de sneaker was top. De Stan Smith beschikte niet over de gebruikelijke drie strepen van adidas maar had doormiddel van gaatjes in het bovenwerk een subtielere manier gevonden van de adidas branding. Dit wordt ook wel de geperforeerde 3-stripes genoemd. Daarnaast beschikt de Stan Smith natuurlijk over de bekende Stan Smith branding op de tong.  

Tegenwoordig is de Stan Smith in allerlei vormen en versies te vinden. Zo is er een Stan Smith met een Primeknit upper en is er een met een Boost zool.  

Ook zijn er verschillende Stan Smith Limited Edition zoals de RAF Simons en die in samenwerking met het Amerikaanse comedy cartoon American Dad. Ook de Stan Smith CF is erg populair.   

De Stan Smith heren en de Stan Smith dames zijn erg populair. Ditzelfde geldt voor de Stan Smith heren sale en de Stan Smith dames sale.