848 resultaten · pagina 1 van 8

De geschiedenis van het merk Veja.

De heren Sebastien Kopp en Francois-Chislain Morillion bezochten in 2003 een fabriek in China, op dat moment realiseerden de twee dat er verandering moest komen. Zij zagen daar hoe slecht de omstandigheden zijn, is het niet in de fabriek slecht, dan is het erbuiten wel slecht. Het ging de verkeerde kant op met de wereld.

De inspiratie

De twee heren wilden iets betekenen voor de wereld. Na een aantal goede gesprekken kwam ze erachter dat hun interesses bij duurzame sneakers lagen. Dit kwam onder andere dat dit natuurlijk een alledaags product is, maar ook omdat bij sneakers het meeste geld naar reclame gaat.

Wanneer je niet al het geld uit geeft aan reclame, kan je veel meer geld uitgeven aan de werkomstandigheden en aan de productie. In dat geval hoef je ook geen gigantisch hoge retailprijs te vragen.

Het begin

De twee heren vertrokken naar Brazilië, hier kun je de beste materialen voor sneakers vinden. Ze bezochten een aantal fabrieken om te kijken hoe je een sneaker precies moest maken.

Bij de productie van de Veja sneakers gebruikten ze alleen maar natuurlijk producten. Voor de zolen gebruikten ze wild rubber en voor de upper werd er eco-katoen gebruikt. Op deze manier realiseerde ze hun eerste officiële sneaker. De innovaties staan niet stil, op dit moment zijn ze zelfs bezig om een gehele sneaker te maken van gerecyclede plastic flessen.

Vandaag de dag leven we in een wereld die heel erg duurzaam denkt en daarom ook veel aandacht besteed aan biologische en ecologische producten. Veja sneakers zijn de ideale sneakers voor deze gedachte. Denk jij nu ook van ik wil iets toevoegen aan de wereld op een natuurvriendelijke manier, dan is dit je kans, check onze site op de mooie paartjes en bemachtig jou eigen paartje.