254 resultaten · pagina 1 van 3

Hoe is Saucony eigenlijk ontstaan?

Dit bedrijf is opgericht door vier mannen in 1898, in Kutztown, Pennsylvania. Officieel spreek je het uit als, saw-kah-nee en het is vernoemd naar de zeventig kilometer lange rivier Saucony Creek in Pennsylvania.

Het begin

Twaalf jaar later richtte een Russische immigrant genaamd Abraham Hyde, het bedrijf Hyde Athletic Industries op, vervolgens opende hij ook zijn eerste winkel in Cambridge, Massachusetts. Hij stond bekend om het feit dat hij hoge kwaliteit hardloopschoenen had van de nieuwste technologieën.

In de eind jaren zestig kocht Hyde Saucony, met succes. In 1979 stonden twee schoenen in de top 10 in de Runner's World Magazine. Saucony was het grootste merk van Hyde geworden en om die reden heeft in de eind jaren tachtig de naam van het bedrijf veranderd van Hyde Athletic Industries in Saucony.

Op de schoenendozen van het merk stond de tekst "sock a knee". Dit hebben ze gedaan omdat dit de correcte manier is om de naam uit te spreken. Het logo is geïnspireerd door de constante flow van de rivier. Iedereen kent de Saucony hardloopschoenen en de ongelooflijk brede collectie aan modellen. Een simpele collectie hebben ze zeker niet, voor iedere situatie hebben ze een perfecte schoen. Of het nou met spikes, voor de onverharde en verharde grond of voor bij atletische evenementen, ze hebben het allemaal.

De overname

In 2005 werd Saucony overgenomen door het bedrijf, Stride Rite Corporation. Zij gingen door met het verbeteren van de technologieën. Ze gebruiken een grid demping, dit is geïnspireerd van spinnenwebben. Alleen op dit idee borduurt het bedrijf al 15 jaar lang voort. Daarnaast zijn ze ook nieuwe manieren gaan gebruiken, met een flexie plaat en met een arch-lock technologie. Het allernieuwste design is een schoen die veranderd wanneer jou lichaam koud of warm is.

Naast dat ze zoveel verbeteringen hebben door staan zijn ze ook gaan samen werken met bedrijven zoals Alife Rivington Club en Bodega, doormiddel van deze veranderingen heeft het bedrijf enorme stappen gezet om een plek te krijgen naast de grootste bedrijven van de wereld.

Wil jij nou ook een mooi paartje uit deze prachtige reeks schoenen zoals de Jazz of de Shadow. Check dan snel onze website en vindt jou ideale paartje.