134 resultaten · pagina 1 van 2

Hoe is Nubikk ontstaan?

Als je aan sneakers denkt, denk je misschien niet direct aan het merk Nubikk. Toch is Nubikk een grote naam binnen de wereld van de luxury sneakers, maar met betaalbare prijzen. Het avontuur van Nubikk ging in 2012 van start toen oprichters Daan Baeten en René Chabot met het fantastische idee kwamen om een schoenencollectie te ontwerpen en te creëren waarin comfort, mode en een onderscheidend vermogen centraal staan. Schoenen moeten er namelijk niet alleen prachtig uitzien voor de buitenwereld, maar moeten ook heerlijk aan de voet zitten zodat je er uren op kan lopen. De naam Nubikk is, zoals je misschien al wel kan horen aan de naam, afgeleid van de benaming van het leersoort Nubuck. Dit materiaal staat bekend om de fluweelachtige uitstraling die wordt gecreëerd door de bovenkant van het leer licht te bewerken door het te schuren. Nubuck lijkt erg op suède maar dat materiaal wordt gecreëerd door gebruik te maken van de binnenkant van leer. Door de samenstelling van meerdere generaties schoenmakers binnen het bedrijf weet Nubikk altijd veelzijdige collecties te creëren met diverse stijlen voor zowel mannen als vrouwen in alle leeftijdsklassen. Nubikk kent namelijk geen specifieke doelgroep omdat zij hun klanten niet in hokjes willen stoppen. Iemand die de schoenen van Nubikk mooi vindt hoeft zich dus geen zorgen te maken over of hij of zij wel binnen de doelgroep valt. Voor het dragen van fashion is er namelijk geen leeftijdslimiet.

In eerste instantie is Nubikk begonnen met ontwikkelen van dameslaarsjes, maar al snel werden hier ook sneakers aan toegevoegd voor zowel dames als heren. Een interessant feitje over Nubikk is dat zij werken volgens het Friends only-concept. Dit houdt in dat zij de schoenen eerst in de maten van vrienden en familie laten ontwikkelen zodat Nubikk kan testen of de looks van de schoenen worden goedgekeurd, maar voornamelijk ook om te beoordelen of ze comfortabel zijn. De oprichters zijn tot dit concept gekomen omdat vrienden en familieleden vaak aangaven dat zij steeds vaker moeite hadden met het vinden van gave schoenen voor acceptabele prijzen.

Wat is het assortiment van Nubikk?

Sinds de start in 2012 heeft Nubikk in snel tempo de wereldwijde markt op gebied van schoenen weten te veroveren. Met schoenen die bekend staan om een luxe uitstraling die toch comfortabel lopen en ook nog eens betaalbaar zijn weet Nubikk in vele verschillende landen verkocht te worden. Het bedrijf merkte al snel dat hun klanten behoefte hadden aan hetzelfde gevoel als bij sportartikelen. Om zo goed mogelijk op de wensen van de klanten aan te sluiten is Nubikk gestart met het produceren van schoenen die voorzien zijn van enkel lichtgewicht zolen voor alle collecties. De sneakers van Nubikk worden bedacht in Nederland en vervolgens handgemaakt in Portugal met materialen die komen vanuit andere delen van Europa. Zo worden de zolen, het leer van hoge kwaliteit en de luxe accessoires geïmporteerd vanuit Italië.

De inspiratie voor nieuwe collecties wordt op veel verschillende plaatsen opgedaan. Of de oprichters nu simpelweg over straat lopen in Amsterdam, op reis zijn of een fashionshow bijwonen en iets interessants op de catwalk zien, altijd is er wel een detail te vinden waarmee ze aan de slag kunnen. Nubikk weet veel te experimenteren met kleuren en patronen. Vaak zien we zachte en wat basic kleuren zoals wit, zwart, beige en grijs, maar Nubikk voegt ook af en toe heerlijke felle kleuren toe aan de collectie zoals fluorescerend groen of kleine details van rood of oranje. Naast kleur weet Nubikk ook raadt met patronen en dan voornamelijk dierenprints. Zo zien we op verschillende modellen van Nubikk zebraprint voorbijkomen, maar ook slangenprint en krokodillenprint komt vaak voorbij.

Nubikk heeft door de jaren heen veel diverse sneaker modellen uitgebracht waaronder de Lucy, Yeye, Yucca en de Jagger. Elk model heeft weer zijn eigen opvallende details zoals een heerlijk kleur accent, een bulky sole of bijvoorbeeld een detail bij de lacing. Door de vele ervaringen met leervakmanschap heeft Nubikk besloten om naast schoenen ook tassen, accessoires en kleding te ontwerpen en op de markt te brengen. Op deze manier kan jij, als fan van Nubikk dus een geheel bijpassende en modieuze outfit creëren die ook nog eens heerlijk comfortabel is.

Hoe onderhoud je Nubikk sneakers?

De sneakers van Nubikk worden van Italiaans leer van hoge kwaliteit gemaakt. Het zou dus zonde zijn als je een paar Nubikk’s koopt en dit paartje vervolgens niet goed onderhoudt. Elk materiaal heeft een eigen handleiding op welke manier dit het beste kan worden verzorgt. Daarnaast is het altijd verstandig om een paar nieuwe schoenen in te spuiten met een impregneerspray zodat de sneakers water en vuil afstotend worden. Let hierbij wel op dat dit bij sommige materialen juist wordt afgeraden.

Sneakers die gemaakt zijn van getrommeld leer kunnen na verloop van tijd uitdrogen waardoor het leer stijver wordt. om dit tegen te gaan wordt aangeraden om bijvoorbeeld gebruik te maken van een reinigingsdoekje en de sneakers in te smeren met een bijpassend schoensmeer. Bij het gebruik van schoensmeer is het belangrijk dat er niet te veel op de schoenen wordt aangebracht aangezien hierdoor het leer wordt dicht gesmeerd en het niet meer kan ademen.

Naast getrommeld leer maakt Nubikk ook gebruik van lakleer. Dit leersoort is enorm kwetsbaar en vereist dus speciale aandacht. Waar schoensmeer prima werkt voor getrommeld leer, moet dit juist niet gebruikt worden op lakleer aangezien dit sporen achterlaat op de schoenen. Gebruik in plaats van schoensmeer liever een specifieke lakleer olie om barsten en scheurtjes in het leer te voorkomen. Naast deze lakleer olie wordt ook nog een speciale crème aangeraden om de schoenen soepel en glanzend te houden.

Andere veel voorkomende materialen, die overigens veel op elkaar lijken, zijn suède en nubuck. Suède en nubuck zijn twee soorten leer die wat harig ogen en ook aanvoelen. Hierdoor zijn sneakers met deze materialen erg kwetsbaar voor het vasthouden van vuil. Het regelmatig inspuiten van de schoenen met een impregneerspray helpt al enorm, maar daarnaast is het ook van belang dat je jouw schoenen regelmatig behandeld met een suède borstel om zo vlekken te voorkomen.

Naast het vaste onderhoud aan schoenen kunnen er alsnog vlekken ontstaan op jouw favoriete paartje. Heb je bijvoorbeeld per ongeluk vet op je suède schoenen laten vallen? Ga dan eens langs bij de dichtstbijzijnde drogist om talkpoeder te kopen. Talkpoeder is namelijk erg observerend en neemt dus ook vet op dat in het materiaal is getrokken. Bedenk de vetvlek met talkpoeder en laat dit een tijdje intrekken. Vervolgens kan je het talkpoeder zo van de schoenen vegen en is de vetvlek verdwenen. Nog niet helemaal tevreden met het resultaat? Borstel dan het suède op de schoenen nog met een suède borstel om de haartjes weer mooi overeind te krijgen.

Zijn je schoenen nou niet echt vies, maar zijn ze nat geworden doordat je bijvoorbeeld door de regen hebt moeten lopen of dat een auto vol door een plas rijdt precies op de plek waar jij net stond? Let er dan op dat je jouw sneakers niet onder of op een verwarming zet in de hoop dat ze sneller gaan drogen. Doordat het leer te snel droogt, droogt het materiaal uit en ontstaan er scheuren in het leer waar je niet blij van wordt, evenals lijm dat kan gaan smelten. Laat jouw schoenen dus vooral natuurlijk opdrogen zodat je de materialen zo min mogelijk aantast.

Wat zijn de verkooppunten van Nubikk?

Nubikk heeft zichzelf goed op de markt weten te zetten waardoor zij bij vele verschillende winkels verkocht worden, zowel in ons eigen Nederland als in de rest van Europa en zelfs daar buiten. Nubikk is bijvoorbeeld, naast Nederland, te vinden in Duitsland, België en Denemarken, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en zelfs in de bekende stad Osaka in Japan.

Als je op zoek bent naar een mooi nieuw paartje kan je een bezoek brengen aan de eigen website van Nubikk, maar je kan bijvoorbeeld ook een kijkje nemen bij Omoda, de Bijenkorf of bij Kicksshop wat zij te bieden hebben op het gebied van Nubikk sneakers. Misschien vind je zelfs nog wel ergens een heerlijk paar schoenen van Nubikk in de sale met flinke korting. De schoenen van Nubikk zijn al verkrijgbaar voor een betaalbare prijs, maar net wat minder betalen voor mooie, comfortabele schoenen wordt natuurlijk iedereen blij van.