Nike SB Sneakers

146 resultaten — pagina 1 van 2

Reset filters
146 resultaten · pagina 1 van 2

Hoe is Nike SB tot stand gekomen?

Peter Moore had een nieuwe schoen ontworpen, genaamd The Dunk. Nike bracht deze schoen uit in 1985, exact hetzelfde jaar als de Air Jordan 1 van Michael Jordan. In het begin verscheen de schoen in de basketbal competitie voor de universiteiten in de Verenigde Staten en daarom waren er ook verschillende colorways, geïnspireerd door de teams in deze competitie. Ondanks dat het een basketbal schoen was, belande hij in de armen van de skateboarders.

Sandy Bodecker

In 2001 werd Sandy Bodecker benoemd tot de general manager van Nike SB, ook wel Nike Skateboarding. Ze kwamen op het idee om The Dunk een nieuw jasje te geven en om een beter versie te creëren voor de skateboarders. In 2002 besloot Nike om dit silhouet allen te veranderen onder de naam van Nike SB.

De aanpassing

Om ervoor te zorgen dat The Dunk echt bij Nike SB zou passen moesten er een aantal aanpassingen plaats vinden. Om deze veranderingen te realiseren schakelde Nike vier professionele skateboarders in, Danny Supa, Gina Iannucci, Reese Forbes en Richard Mulder. zij hebben een grote rol gespeeld bij het proces om de Nike SB Dunk te maken. Ze hebben meer vulling in de insole gedaan en hebben de outsole verbeterd zodat hij meer grip had. De beruchte "fat Tongue" is ook te danken aan deze mensen.

tegenwoordig zijn er verschillende modellen uitgekomen, zo heeft de skateboarder Paul Rodriguez zijn eigen Nike SB Zoom gekregen. Dit zelfde geldt ook voor de skateboarder Stefan Janoski.

Wil jij je eigen collectie nou ook uitbreiden met een legendarisch model uit de Nike SB reeks, kijk dan snel op onze website waar het mogelijk is en waar hij het goedkoopst is.