Nike Sneakers

4.643 resultaten — pagina 1 van 39

Reset filters
4.643 resultaten · pagina 1 van 39

Hoe is Nike eigenlijk ontstaan?

Het ontstaan van Nike begon allemaal in Oregon in de Verenigde Staten. Phil Knight, een middelafstand loper en accounting student op de universiteit van Oregon en zijn coach Bill Bowerman stonden aan het begin van dit mooie avontuur.

Toen Phil Knight in 1962 klaar was met zijn studie ging hij de wereld rond. Tijdens zijn verblijf in Japan nam hij een oude ambitie op die hij samen met Bowerman deelde. Japanse hardloopschoenen importeren naar de Verenigde Staten en ze daar voor een goedkope prijs verkopen. Hij nam contact op met Onitsuka Tiger. Toen Tiger in een gesprek vroeg naar het bedrijf van Knight blufte hij zichzelf er uit, hij zei dat hij Blue Ribbon Sports vertegenwoordigde. Nike is vernoemd naar de Griekse godin van overwinning.

Nike sneakers

De eerste 200 paar schoenen kwamen in december 1963 aan in Amerika. Met deze schoenen creëerde het bedrijf een goede reputatie onder college atleten. Bowerman wilde ontzettend graag het design van de Onitsuka schoen verbeteren, terwijl Knight alleen maar kon denken aan hoe veel meer winst het zou opleveren om hun eigen schoen te produceren en te verkopen. Jeff Johnson, een medewerker, kwam op de naam "Nike", afgeleid van de Griekse godin van de overwinning en het bekende logo is ontworpen door de vrouw Caroline Davidson, die op dezelfde universiteit zat als Knight. Dit logo is nog vaak terug te zien op t shirts. Het was op dat historische moment dat Nike echt geboren was.

Nadat er in 1972 een scheiding was met Onitsuka Tiger maakte de aller eerste Nike schoen zijn debut op de Olympische trials in de Verenigde Staten, de "Moon shoe". Een jaar later werd Steve Prefontaine de eerste belangrijke atleet die Nike schoenen droeg. In 1974 droomde Bowerman weer van verbeteringen. Dit maal ging het over een nieuwe outsole. Door rubber in een wafelijzer te gieten creëerde Bowerman een geheel nieuwe outsole.

Rond 1978 begon Nike met het verkopen van zijn producten in het buitenland, de Keniaanse marathon loper Henry Reno brak vier wereld records op Nike schoenen. Toen de tennisser John McEnroe Nike producten ging drang bracht dit extra aandacht in de tennis scene.

De Air Jordan en de Air Max

In 1979 kwam de Tailwind schoen uit wat de allereerste hardloopschoen was met een patented air sole. In 1985 tekende de basketbal rookie Michael Jordan bij Nike en een hele nieuwe schoenenlijn was ontstaan. De Air Jordan werd een van populairste schoenen ter wereld. De legendarische Air Max en Air Trainer kwamen uit in 1987. Deze schoenen zorgden ervoor dat Nike de leider werd in deze branche, en dat zijn ze ook gebleven. Ook nu blijven ze vernieuwen met de nieuwste modellen zoals de Nike Air Max 270

Tegenwoordig wordt Nike geassocieerd met grote atleten zoals Rafael Nadal, Cristiano Ronaldo en Tiger Woods. Op dit moment is Nike sterker dan ooit en kunnen ze precies in spelen op wat de atleten willen en nodig hebben en hebben hier mee zichzelf tot een van de beste sportmerken ooit gebracht.