New Balance Sneakers

2.295 resultaten — pagina 1 van 20

Reset filters
2.295 resultaten · pagina 1 van 20

Hoe is New Balance ontstaan?

Het was in het jaar 1906, in de plaats Massachusetts, Boston in de Verenigde Staten toen de Britse zakenman William J. Riley het bedrijf New Balance had opgericht. In eerste instantie bood het bedrijf schoenen aan die gespecialiseerd waren voor mensen met voetproblemen.

Riley ging in 1934 samen werken met Arthur Hall. De desbetreffende man had zichzelf al in de schoenenmarkt gevestigd door schoenen te verkopen aan mensen die fysiek zware banen hadden. De schoenen van New Balance hadden in de jaren vijftig enorm veel indruk op gemaakt bij atleten, de atleten wilden op maat gemaakte schoenen van New Balance. Doordat de atleten schoenen van dit merk gingen dragen groeide het bestaan van het bedrijf zo erg dat dit een van de hoogste prioriteiten werd.

De verandering

Het management van het bedrijf onderging in 1952 een grote verandering toen Hall het bedrijf verkocht aan zijn dochter en haar man Paul Kidd. In 1961 lanceerde het bedrijf die, volgen hens, de allereerste schoen was met een ripple sole, die ook nog eens verkrijgbaar was in meerdere breedtes.

Het bedrijf werd nog een keer verkocht, de Kids verkochten het bedrijf aan de ondernemer Jim S. David. New Balance was nog altijd niet groot tot het moment dat er in 1976 een doorbraak was, het 320 model won de eerste plek bij de Runner's Worlds magazine awards. Sinds dat moment zijn ze alleen maar blijven groeien en zelfs nu wordt het nog beschouwd als een van de beste fabrikanten in de sportschoen business.

Tegenwoordig biedt New Balance voor veel meer sporten schoenen aan, waaronder basketbal, tennis en voetbal. Het model 576 dat in de jaren tachtig in gelanceerd is op dit moment een van de populairste paartjes die er zijn.

Als jij nu ook denkt van, ik ben ook gek op New Balance sneakers zoals de modellen 574, 247 of 997, check dan snel op onze website waar je jouw paartje voor de juiste prijs kan halen.