Hoe is Mizuno eigenlijk ontstaan?

De start van Mizuno in 1906 begint bij 2 broers, namelijk Rihachi en zijn jongere broer Rizo Mizuno. Samen hebben zij in de Japanse stad Osaka Mizuno Brothers Ltd. opgericht. Door de enorme indruk die de Amerikaanse honkbalcultuur heeft achtergelaten bij één van de broers wilden zij de honkbalsport promoten in Japan door met Mizuno Brothers Ltd. honkbalkleding, honkbalschoenen en handschoenen te ontwikkelen. Later is de naam van het bedrijf veranderd in Mizuno shop En is het zich ook gaan richten op andere sporten. In 1947 is Mizuno namelijk gestart met de productie van tennisrackets en kwam op een gegeven moment ook de atletiek in beeld. Al snel creëerde Mizuno wereldwijde naamsbekendheid door de lancering van de M-Line schoenen en niet veel later kwam voor het eerst het bekende beeldmerk van Mizuno in beeld, namelijk de “Runbird”.

Tegenwoordig kan je bij Mizuno terecht voor kleding, schoenen en accessoires voor vele diverse sporten. Of je nu op zoek bent naar een paar nieuwe hardloopschoenen of voor de volleybal, trainingsshirts voor tijdens het voetballen of kniebeschermers tijdens het handballen, bij Mizuno is de kans groot dat jij vindt wat je zoekt. Naast sport gerelateerde artikelen biedt Mizuno tegenwoordig ook een heerlijk assortiment aan lifestyle items zoals de Wave Rider en de Sky Medal.

Mizuno sneakers

We zeiden het net al, Mizuno is een grote naam in de sportwereld, maar komt ook steeds meer in de sneakerwereld terecht. De laatste tijd heeft Mizuno ons weten te verrassen met verschillende kleurrijke packs en een aantal heerlijk nieuwe colorways. Zo zagen we al het Mizuno “90's Athletic” pack voorbijkomen dat volledig geïnspireerd was op het succes van het merk in de jaren ’90 en bestond uit drie verschillende colorways op de Wave Rider. Verder zagen we bijvoorbeeld ook het “Fresh” pack releasen met daarin twee spetterende Sky Medals en ook weer een colorway op de Mizuno wave Rider.

Naast de moderne sneakers die nu voornamelijk gereleased worden, biedt Mizuno ook een paar heerlijke klassiekers aan zoals de Mizuno ML 87. Voor iedereen zit er daarom dus ook vast een paartje tussen, zowel voor heren als voor dames. Want ook met diverse kleuren blijkt Mizuno goed overweg te kunnen. Of je nu graag een paar opvallende sneakers aan je voeten draagt of liever een zachte tint, Mizuno heeft het allebei.

Technologieën

Door de jaren heen heeft Mizuno vele verschillende technologieën ontwikkeld. Uit onderzoek is gebleken dat het lastig is om demping tegelijkertijd te combineren met stabiliteit. Het doel van de technologieën van Mizuno is dus ook om deze twee aspecten zo goed mogelijk in evenwicht te brengen. De Wave-technologie is hier tot nu toe de perfecte oplossing voor en het garandeert een stabiele rit en een dynamische demping. Met deze technologie wordt de schok over het gehele schoenenplatform verdeeld waardoor niet één deel van de voet de kracht moet opvangen. Deze oplossing zorgt ervoor dag het risico op blessures wordt verkleind.

De Mizuno Wave-technologie bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is er de “Parallel Wave” die de schok gelijkmatig verdeelt over de zool en zo een uitstekende demping en stabiliteit biedt. Zoals de naam al aangeeft, loopt de golf mee, parallel,  met de vorm van de sneaker van hiel tot teen.
Een volgend onderdeel binnen de Wave technologie is de “Infinity Wave”. Hierbij is de sneaker voorzien van twee platen die parallel lopen met daartussen zachte dempingspijlers. Met de Infinity Wave ervaar je een fantastische demping en een verbeterde duurzaamheid.
Als derde onderdeel van deze technologie kijken we naar de “Fan-Shaped Wave”. Dit onderdeel beschikt over verschillende hoogtes van de golf en is speciaal ontwikkeld voor hardlopers die het risico lopen op overpronatie. In plaats van het blokkeren van een beweging ondersteunt de Fan-Shaped Wave juist de natuurlijke gang van de loper waardoor de enkel in de juiste positie terechtkomt.
Als laatste onderdeel heeft Mizuno ook nog de “Double Fan-Shaped Wave” ontwikkeld. Deze technologie is perfect voor hardlopers die echt ernstige pronatie problemen ervaren. De waaiervormige, overlappende golven bieden meer bewegingsvrijheid voor een veilige en stabiele hardlooproute.

Naast de Wave-technologie heeft Mizuno ook nog andere technologieën te bieden, zowel voor de zool als in de uppers van de schoenen. Neem als voorbeeld “Primeskin”, deze technologie biedt een flinke dosis zachtheid en duurzaamheid aan het bovenwerk van de schoen. “3D-Solid” lijkt hierop, maar zorgt er ook nog eens voor dat de schoen goed kan ademen. Ook de tussenzool wordt niet vergeten, met de “XPOP” technologie wordt er namelijk een maximale demping gecreëerd in samenwerking met een hoog energierendement en duurzaamheid.

De vele technologieën die Mizuno gebruikt in haar schoenen bieden een enorm assortiment aan specifieke schoenen voor dat probleem waar jij, letterlijk en figuurlijk, tegenaan loopt. Merk jij nou dat je hardloopschoenen niet lekker rondom de voet blijven zitten wanneer je een scherpe bocht maakt, of merk jij dat je neigt naar overpronatie? Dan heeft Mizuno daar hoogstwaarschijnlijk wel een oplossing voor!