137 resultaten · pagina 1 van 2

Hoe is KangaROOS eigenlijk ontstaan?

Het begon allemaal in 1979 toen de Amerikaanse architect en hardloop liefhebber, Robert 'Bob" Gamm, een gekke en innovatieve ingeving kreeg. Hij creëerde een hardloopschoen met een klein vakje waar je een kluissleuteltje of wat kleingeld in kan doen tijdens het hardlopen. Bob kwam op de naam KangaRoos omdat deze beesten tijdens het rennen 25 voet per stap zetten, nooit achterom kijken en ze hebben een zak. Zo zijn "the original shoes with pockets" geboren.

In de jaren tachtig ontplofte KangaRoos in de Amerikaanse sportwereld. Gamm's ingeving werd een van de top vijf sport merken van de Verenigde Staten en creëerde snel groei in Europa. Er veranderde zoveel dat Gamm een 10.000 vierkante meter KangaROOS laboratorium opende. Dit laboratorium vond plaats op de universiteit van Illinois. Hij deed dit omdat hij de hardloopschoenen beter wilde testen.

Sponsoring

Eind jaren tachtig begon het bedrijf met het sponsoren van atleten. MLB sterren zoals Ozzie Smith, Vince Coleman en Ron Darling kwam onder contract bij KangaROOS. NFL legende Waltor Payton tekende ook bij het bedrijf.

Voor alle bijdrage die Payton gaf aan het bedrijf beloonde Gamm hem met een nieuwe Lamborghini. In de jaren negentig bedachten ze zich dat alleen schoenen niet genoeg en realiseerden ze een kledinglijn voor zowel vrije tijd als sport.

De foundation

In November 1999 overleed de NFL legende Waltor Payton aan een zeldzame lever ziekte. Na zijn dood leefde hij voort in zijn Payton foundation, hij creëerde dit om aan te tonen hoe belangrijk orgaan donaties wel niet zijn op deze wereld. KangaROOS hielp de familie van Payton bij dit mooie project.

In het jaar 2009 vierde het bedrijf nog hun dertig jarige verjaardag, helaas overleed de oprichter van het bedrijf drie jaar later. Na zijn dood werd Gamm geëerd met 91 limited edition paartjes van zijn favoriete paartje, de 'Blaze".

KangaROOS sneakers zijn weer helemaal terug. Wil jij nu ook een legendarisch zoals de Runaway of de Coil R1, kom dan snel naar onze website en kijk waar je jouw paartje kan bemachtigen.