Hi-Tec Sneakers

De geschiedenis van Hi-Tec

Hi-Tec werd in 1974 opgericht door Frank van Wezel in Shoeburyness, Engeland. Frank's liefde voor de squashsport bewoog hem ertoe een innovatieve, lichtgewicht squashschoen te ontwerpen, met de nadruk op comfort.

Het bedrijf vestigde zich in de VS met 's werelds eerste lichtgewicht wandelschoen, de Sierra Sneaker. In het midden van de jaren '80 werd het Altitude IV model de nummer één wandelschoen in de Verenigde Staten.

Hi-Tec ging verder met het creëren van het Silver Shadow model, dat begin jaren 80 de best verkochte hardloopschoen van Groot-Brittannië werd. De Hi-Tec MAGNUM werd ook rond deze tijd geïntroduceerd, en na de release vroeg de FBI aan Hi-Tec om speciale schoenen te maken voor onder de uniformen van haar agenten.

Tegen het einde van de jaren 80 werd een andere sneaker, de BW Infinity, ook een bestseller vanwege zijn baanbrekende hybride trail- en roadrunningkarakter. Het model introduceerde in 1990 de innovatieve AirBall Concept-tussenzool. In 1992 werd de Adventure Racing Series geïntroduceerd, ontworpen om te presteren in adventure en obstacle races.

De jaren '00 zagen een enorme periode van innovatie voor Hi-Tec, met het debuut van de V-LITE technologie in 2007. Het lichte, maar goed presterende ontwerp wordt nog steeds toegepast in de schoenen van Hi-Tec om het leven in de stad en op de trails gemakkelijker te maken. In 2011 ontwikkelde Hi-Tec in samenwerking met VIBRAM de RollinGait System (RGS) buitenzool, een midden- en buitenzoolcombinatie die de natuurlijke beweging van de voet ondersteunt en daardoor spiervermoeidheid vermindert.

Het merk Hi-Tec

Vandaag de dag blijft Hi-Tec trouw aan zijn missie - de wereld buiten krijgen. Ze zijn uitgegroeid tot een van de grootste sportbedrijven die er zijn en is een van de belangrijkste merken in het Engelse voetbal, in de tenniscompetitie Wimbledon en in diverse outdoor-evenementen.

Sommige modellen zoals de Hi-Tec Silver Shadow en de Hi-Tec BW Infinity zijn nu nog verkrijgbaar, terwijl nieuwere modellen zoals de Hi-Tec Flash Adv Racer en de Hi-Tec Shadow RGS ook in het gamma zijn opgenomen.

Hi-Tec Sneakers - True To Size?

Hi-Tec sneakers staan bekend als maatvast, maar ook met een iets ruimere pasvorm.