Hoe is Hi-Tec opgericht?

Hi-Tec is opgericht in 1974 door de heer Frank van Wezel. Hij kwam toevallig uit de plaats Shoeburyness in Engeland. Frank hield zoveel van Squash dat hij besloot om een speciale squash schoen te creëren.

De eerste stapjes

Het bedrijf ging door en in 1978 brachten ze in de Verenigde Staten de allereerste lightweight hiking schoen uit, ook wel de Sierra Sneaker. deze schoen werd speciaal gecreëerd voor de bergen. Een paar jaar later werd er in 1981 de Silver Shadow gereleased. Tijdens de marathon van London in 1981 droegen 23% van alle deelnemers deze sneakers.

Een jaar later, in 1982, werd het merk MAGNUM op de wereld gebracht. Na dat dit merk gereleased was vroeg de FBI aan Hi-Tec of ze speciale schoenen wilden maken voor onder de uniforms van de FBI. In 1988 belande het bedrijf in de London Stock Exchange en veranderde het in een naamloos vennootschap, het vermogen van het bedrijf werden verdeeld in aandelen die vrij verhandelbaar waren.

De uitbreiding

Twee jaar later werd het model, The Altitude IV , de nummer een hiking schoen van de Verenigde Staten. In datzelfde jaar klom de bergbeklimmer Adrian Crane de vijftig hoogste pieken in alle vijftig Staten. Dit gebeurde in een recordtijd van 101 dagen. Door deze fantastische prestatie ontstond het merk, The 50 Peaks onder het bedrijf.

In de jaren die volgden werd Hi-Tec een van grootste sportbedrijven die er waren. Het was een van de belangrijkste merken in het Engelse voetbal, tijdens de tenniscompetitie Wimbledon en bij verschillende outdoor evenementen. In het jaar 2007 won golfer Padraig Harrington zelfs drie grote kampioenschappen met Hi-Tec schoenen aan.

Het bedrijf is op werkelijk ieder vlak fenomenaal. Wil jij ook zo'n fantastisch paartje, check dan onze website en ga jou eigen paartje bemachtigen.