359 resultaten · pagina 1 van 3

Hoe is Fila eigenlijk ontstaan?

Dit legendarische bedrijf is opgericht in het jaar 1911 door twee broers, de Fila's dit vond allemaal plaats in het mooie plaatsje Biella in Italië. Tot de jaren zeventig was het bedrijf actief in de textiel industrie. Na die tijd gingen ze zich richten op de sport branche en gingen ze de concurrentie aan met Nike en Reebok.

Sport

Het bedrijf vestigde haar naam vooral in de tennis wereld. verschillende tennissers zoals, Bjorn Borg, Boris Becker, Jennifer Capriati en Monica Seles droegen sportswear van Fila. Borg won elf titels in Fila kleren, dit zorgde ervoor dat het bedrijf wereldwijd op de kaart werd gezet.

Rond de jaren tachtig en negentig was het bedrijf nog steeds een gigant in de tennis wereld, maar dit was niet genoeg. Nike en Reebok waren nog steeds de leaders in de Verenigde Staten. Ze besloten om ook hun focus teleggen op andere sporten zoals, basketbal, baseball, voetbal, de wintersport en de motorsport. Vanaf het jaar 1994 gingen zowel de NBA ster, Grant Hill als de skiër, Alberto Tomba sportswear dragen van het merk. Op deze manier konden ze de strijd aangaan met de concurrentie.

Begin eenentwintigste eeuw

Rond het einde van de twintigste eeuw waren sport kleren eigenlijk alleen maar wit. Fila was niet alleen creatief met haar schoenen maar ook nog eens met de kleurencombinatie. Ze waren de allereerste die kleding lijnen hadden geproduceerd waar verschillende kleuren inzaten. Een paar jaar later in 2001, opende het bedrijf haar eerste winkel in Milaan. Sinds dat moment zijn er verschillende winkels geopend van Tokyo tot aan Parijs.

Tot op de dag van vandaag is Fila en legendarisch en groot merk. Vind jij dat nou, kijk dan op onze website welke sneakers, naast de, Disruptor en de V94M, geschikt zijn voor jou en waar je het goedkoopst kan kopen.