510 resultaten · pagina 1 van 5

FILA Sneakers

De geschiedenis van FILA

FILA werd in 1911 in Italië opgericht door de gebroeders Filas. Tot de jaren '70 was het bedrijf actief in de textielindustrie, maar daarna begon het zich te richten op de sportindustrie en concurreerde het met Nike en Reebok.

Het bedrijf vestigde zijn naam vooral in de tenniswereld. Verschillende tennissers zoals Bjorn Borg, Boris Becker, Jennifer Capriati en Monica Seles droegen sportkleding van Fila. Borg won elf titels in Fila kleding, wat het bedrijf wereldwijd op de kaart zette.

In de jaren '80 en '90 besloot men zich ook te richten op andere sporten zoals basketbal, honkbal, voetbal, wintersport en motorsport. Vanaf het jaar 1994 droegen zowel NBA-ster Grant Hill als skiër Alberto Tomba sportkleding van het merk.

Rond het einde van de twintigste eeuw had sportkleding de neiging om wit te zijn. Fila was niet alleen creatief met hun schoenen, maar ook met hun kleurencombinaties. Zij waren de eersten die sportkledinglijnen produceerden met verschillende kleuren.

Het merk FILA

Vandaag de dag is Fila een echt legendarisch merk. Hun eerste winkel opende in 2001 in Milaan, en sindsdien zijn er nog verschillende winkels geopend van Tokio tot Parijs. FILA sneakers staan bekend om hun betrouwbare kwaliteit, en het merk aarzelt nooit om de grenzen van moderne performance sneakers te verleggen.

Hun meest bekende modellen zijn de FILA Disruptor, FILA Grunge, FILA Uproot en de FILA V94M.

FILA Sneakers - True To Size?

FILA sneakers vallen over het algemeen klein uit, dus koop een halve tot een hele maat groter dan uw normale maat.