166 resultaten · pagina 1 van 2

DC Shoes Sneakers

De geschiedenis van DC Shoes

Het begon allemaal in 1989 toen de 22-jarige snowboarder Ken Block een merk genaamd Eightball creëerde om shirts te verkopen. Hij leerde de vaardigheden om deze shirts te maken aan het Palomar Community College in San Marcos, Californië, en hier raakte hij bevriend met skateboarder Damon Way.

Way hielp Blocks met het vinden van winkels waar hij zijn kleding kon verkopen, en zijn broer Danny Way was een van de eerste professionele skateboarders die het merk droeg.

Nadat het tweetal een winkel had opgezet in een warenhuis en een medestudent, Aaron Lovejoy, had ingehuurd om de shirts te bedrukken, kregen ze helaas een bericht dat er al een bedrijf bestond dat Eightball heette, dus veranderden ze hun naam in DC shoes (dat oorspronkelijk stond voor Droors Clothing).

Het merk DC Shoes

Het merk kreeg veel steun van bands als Cypress Hill en Beastie Boys, maar ook van professionele sneeuw- en skateboarders. In 2004 werd DC Shoes opgekocht door Quiksilver, waardoor het nog groter werd als een extreem sportmerk.

DC Shoes werd in 2011 opnieuw gelanceerd met de 'Rediscover DC' campagne, met een serie video's waarin het nieuwe DC skateteam werd voorgesteld.

Vandaag de dag biedt DC Shoes comfortabele en duurzame schoenen van hoge kwaliteit, zoals de DC Lynx en DC Legacy, die speciaal ontworpen zijn om je op de been te houden tijdens actiesporten als skateboarden en snowboarden.

DC Shoes Sneakers - True To Size?

DC Shoes Sneakers lopen true to size, maar ze hebben de neiging iets wijder uit te vallen dan gemiddeld.