381 resultaten · pagina 1 van 4

Hoe is DC Shoes ontstaan?

DC Shoes is een amerikaanse onderneming, maar het begon allemaal in 1989, creëerde de 22-jarige snowboarder, Ken Block, een merk genaamd, Eightball, die shirtjes ging verkopen. De vaardigheden om dit deze shirtjes te maken had hij geleerd op de Palomar Community College in San Marcos, California. Op deze school heeft hij een skateboard vriend gevonden genaamd, Damon Way.

Way hielp Block met het vinden van winkels waar hij zijn kleding kon verkopen. De broer van Way, Danny Way, was een van de eerste professionele skateboarders die het merk droeg. Block’s ouders hadden hem 10.000 dollar geleend om Eightball uit te breiden.

De verandering

Ken Block en Damon Way vestigde zich in een warenhuis en contracteerde een medestudent genaamd, Aaron Lovejoy. Hij mocht de shirtjes gaan bedrukken. Helaas ontving het bedrijf een brief dat er al een bedrijf was met de naam Eightball, zodoende moesten ze het veranderen.

Het bedrijf werd veranderd in DC Shoes. Dit staat voor Droors Clothing Footwear. Al snel kreeg het bedrijf steun van bands zoals, Cypress Hill, Beastie Boys, Mike Shinoda maar ook snowboarders en skateboarders. Het bedrijf begon daarna met het maken van filmpjes, ook wel “The DC Video”. In het begin kwam Danny Way vooral aan bod in de video’s.

Overname Quiksilver

Op 9 maart in 2004 werd DC Shoes overkocht door het bedrijf Quiksilver voor maar liefst 87 miljoen dollar. De eigenaren van DC Shoes waren hier maar al te tevereden mee. Ze zeiden, “wij zijn erg enthousiast over onze overeenkomst met Quiksilver, nummer een in extreme sporten”. Door deze verandering kon DC Shoes nog groter worden.

Ben jij ook gek op de meest extreme sporten en ben je een groot liefhebber van sneakers. Check dan snel onze website en kom kijken welk paartje perfect is voor jou en waar je die kan bemachtigen.