Converse Sneakers

1.669 resultaten — pagina 1 van 14

Reset filters
1.669 resultaten · pagina 1 van 14

Het ontstaan van het merk Converse.

Marquis M. Converse heeft in het jaar 1908 zijn bedrijf opgericht. Hij claimde dat dit 'het' Amerikaanse original sport bedrijf was en het zou eigenlijk ook wel oneerlijk zijn om te zeggen dat zijn bedrijf geen onderdeel uitmaakt van deze scene.

Basketbal

Converse staat het best bekend om de legendarische Converse Chuck Taylor All Star banketbalschoen. Deze schoen is in het jaar 1917 gelanceerd. Het doel van dit paartje was dat het de prestaties van de drager zou verbeteren en kreeg dan ook de naam van de basketbalspeler Chuck Taylor. De Chucks zijn sindsdien niet meer weg te denken uit de Amerikaanse sportswear scene.

Het bedrijf heeft in 144 landen meer dan 750 miljoen paartjes verkocht van de schoenen met de rubberen zolen. Het merk werd ook bekend door het paartje van badminton kampioen, Jack Purcell. Converse kocht dit model van een andere fabrikant genaamd, B.F. Goodrich, in 1972. Op dit moment staat deze schoen bekend als een klassieker.

Het verleden van Converse ligt natuurlijk bij het basketbal. Alle modellen zijn ook gebaseerd op het de Converse All Stars maar zijn verbeterd. Zowel de All Star Pro als de Leather Pro werden gedragen door legendarische basketbalspelers en waren een van de belangrijkste schoenen tijdens de basketbalwedstrijden in de NBA van de jaren zeventig tot de jaren tachtig.

De One Star, die officieel gereleased is in 1974, heeft ervoor gezorgd dat het merk een veel bredere naamsbekendheid kreeg en is nog steeds ontzettend populair. Converse sneakers zie je overal, ze worden gedragen door sportsterren, rocksterren, skaters, surfers en nog veel meer bekende mensen.

De Struggle en Nike

Aan het eind van de jaren tachtig kreeg het bedrijf het moeilijk waardoor ze vervolgens in de eind jaar negentig financieel het heel zwaar kregen. Helaas moest het oudste sportschoenen bedrijf zijn deuren in 2001 sluiten, twee jaar na het faillissement nam de gigant Nike het bedrijf over voor 309 miljoen dollar over.

Ben jij ook zo gek op de schoenen van Converse, check dan snel alle verschillende kleuren en modellen op onze website.