ASICS Sneakers

1.664 resultaten — pagina 1 van 14

Reset filters
1.664 resultaten · pagina 1 van 14

Hoe is het Japanse bedrijf Asics ontstaan?

Het is allemaal begonnen in het jaar 1949. De Japanse ondernemer Kihachiro Onitsuka zette het bedrijf Onitsuka Co. ltd op de wereld, dat nu wereldbekend staat als het merk Asics. Onitsuka bracht de allereerste Japanse banketbalschoen op de markt. Dit was best een uniek moment want in die tijd waren er nog helemaal geen specialisten voor sportschoenen in Japan. 

De eerste schoen leek meer op een sandaal gemaakt van riet dan op een basketbal schoen, maar ondanks dat werkte Onitsuka hard om een goede basketbal schoen te maken. Hij observeerde de sport goed en keek hoe de spelers bewogen op het veld.

De des betreffende man haalde in 1951 zijn inspiratie uit de zuignappen van octopus zijn tentakel. Nadat hij zijn eerste echte basketbal schoen had gelanceerd, ging de schoen viraal dat, volgens hem, Onitsuka vijftig procent van de schoenmarkt in Japan van hem was.

Tiger

In 1958 ging Onitsuka door en kocht het merk Tiger. Toen hij zag dat de Ethiopiër, Abebe Bikila, goud won op blote voeten op de Olympische Marathon in 1960, zag Onitsuka meteen zijn kans. Hij boodt Bikila producten aan die hij kon dragen tijdens de marathon van Mainichi. Zonder enige twijfel won hij natuurlijk.

Door de jaren heen werden er veel meer atleten geassocieerd met het merk. Waaronder, Kenji Kimihara, Derek Crayton, Lasse Viren en nog vele meer. Onitsuka verscheen in verschillende films en bij overwinningen op de renbaan. De legende Buce Lee is iemand van de groep zeer bekende mensen die voor altijd geassocieerd zal worden met het merk.

De samenwerking

Er zijn weinig bedrijven die kunnen opscheppen over het feit dat ze zoveel prestatieverbeteringen hebben gerealiseerd in hun gehele geschiedenis. Onitsuka vondt uiteindelijk alleen schoenen niet genoeg en ging in 1976 een samenwerking aan met sportster fabrikant, GTO en met een breibedrijf genaamd, Jelenk. De bedrijven samen creëerde het jaar daarna het merk, Asics.

Op dit moment claimt Asics dat zij thuishoren in de top vijf van de beste sportschoenen bedrijven ooit. Volgens Onitsuka was dit nog maar het begin, en ik gelukkig. Wij kunnen niet wachten om nog meer legendarische paartjes zoals, de Asics Gel Lyte V en de Asics Gel Kayano.