In deze Black Friday Guide 2020 vind je een compleet overzicht van alle sneakershops die veel voordeel bieden in de week van Black Friday en Cyber Monday. We updaten deze pagina meerdere keren per dag zodat je alles ziet en nooit iets mist. Alle onderstaande shops leveren zonder problemen op elk adres in Nederland en België.

Black Friday Sneakers Guide

In deze Black Friday Guide 2020 vind je een compleet overzicht van alle sneakershops die veel voordeel bieden in de week van Black Friday en Cyber Monday. We updaten deze pagina meerdere keren per dag zodat je alles ziet en nooit iets mist. Alle onderstaande shops leveren zonder problemen op elk adres in Nederland en België.

Black Friday 2020

Op vrijdag 27 november begint de gekte weer, dan is het namelijk tijd voor Black Friday 2020! Deze “zwarte” vrijdag slaat niet op de lange files in Frankrijk zoals we dat van de zwarte zaterdag kennen, maar op de een dag vol goede deals en hoge kortingen. Ga dus op zoek naar de beste Black Friday sneakers!

De van oorsprong Amerikaanse traditie is sinds de laatste jaren ook overgewaaid naar Nederland. Dat betekent dus dat wij kunnen rekenen op de beste sneakers deals van het jaar! Natuurlijk gaat het niet alleen om de vrijdag, maar begint de gekte al op vrijdag 20 november en komt het tot zijn einde tijdens Cyber Monday op maandag 30 november. Maar wat houdt de Black Friday traditie nu precies in en waar scoor jij nou de aller beste sneaker deals voor jezelf of misschien wel als cadeau voor onder de kerstboom?

De herkomst

De vrijdag na de bekende Amerikaanse feestdag Thanksgiving staat geheel in het teken van Black Friday. Over hoe deze traditie aan zijn naam is gekomen zijn verschillende theorieën, maar de bekendste is dat Black Friday staat voor de eerste positieve zwarte cijfers van het jaar die de verkopers hebben behaald in plaats van de negatieve rode cijfers. Eindelijk werd er dus winst behaald.

Naast de naam van de traditie, bestaat er bij soms ook wat onduidelijkheid over het ontstaan van Black Friday. De bekendste theorie is gericht op de traditionele parades waarmee Amerikanen en Canadezen Thanksgiving vieren. In de 19e eeuw besloten de grootste warenhuizen om deze parades te sponsoren door groots uit te pakken. Hier hoorden natuurlijk ook grote en opvallende reclamecampagnes bij.

De andere verkopers konden natuurlijk niet achterblijven, anders zouden zij op die dag vele klanten zien vertrekken naar die grote warenhuizen. Hierdoor besloten de retailers om zelf ook flink uit te pakken met de benodigde acties en aanbiedingen. Deze onderlinge concurrentie is nooit meer verdwenen waardoor Black Friday dus nog altijd voortleeft.

Het concept

Black Friday staat misschien wel bekend als de meest chaotische dag op het gebied van shoppen. Tijdens dit fenomeen draait alles om de beste sale aanbiedingen. Voordat de eerste winkels open gaan, voor Black Friday open de meeste shops al om 04:00 uur, ontstaan er vaak al grote groepen mensen die als aller eerste de winkels willen bestormen. Iedereen wil er namelijk op tijd bij zijn, want voor de meeste producten geldt namelijk de OP=OP aanbieding. Mensen vechten zelfs letterlijk voor de beste deals. Tijdens Black Friday duiken vaak de gekste filmpjes op waarop mensen te zien zijn die producten bij anderen uit de handen trekken en aan het zoeken zijn naar de juiste maat tussen de meest rommelige stapels.

Het is dan ook zeker niet verkeerd dat je tegenwoordig ook online kan profiteren van deze traditie. De mensen die dus liever online shoppen hebben geluk. Black Friday wordt namelijk tegenwoordig volop gevierd door vele webshops. Dezelfde acties en aanbiedingen, maar zonder al het gedoe dat je in de winkels zou meemaken.

Black Friday wordt in Amerika zelfs zo groot gevierd dat het in 24 van de 50 staten als een officiële vrije dag wordt gezien. Mensen grijpen deze kans dan ook volop aan om de beste kerstcadeaus te kopen voor de mooiste prijzen.

De beste sneaker deals

Wat kun je nou precies verwachten tijdens deze Black Friday gekte? Vanaf vrijdag 20 november 2020 zullen de eerste winkels al van start gaan met verschillende kortingen. Vaak worden deze kortingsacties rustig opgebouwd. De stores die echt al vanaf deze maandag actief bezig zijn met Black Friday, hebben vaak elke dag een nieuwe aanbieding. Denk bijvoorbeeld aan oplopende kortingen tot soms wel 70%. Wacht echter niet te lang met kopen, want de kortingen kunnen dan misschien per dag oplopen, maar voor dat je het weet is dat item wat jij zo graag wil al uitverkocht.

Veel shops maken pas kort van tevoren bekend welke aanbiedingen zij hanteren tijdens Black Friday. Bij Sneakerjagers houden wij zo veel mogelijk shops in de gaten om voor jou alle Black Friday acties op een rijtje te kunnen zetten. Niks is nog met zekerheid te zeggen, maar je kan er zo goed als vanuit gaan dat shops zoals JD Sports, 43einhalb, Sarenza, Asphaltgold en Snipes weer met flinke acties zullen komen wat betreft sneakers en streetwear!

Shop je nou liever direct bij het merk? Check dan zeker eens Nike, adidas, Converse en Puma, want ook deze merken zullen je waarschijnlijk verbazen met verschillende acties. Of je nu op zoek bent naar een simpel paar sneakers in het zwart, wit of grijs, of juist naar een paar schoenen met zoveel mogelijk kleuren, voor iedereen zit er wel iets tussen.
 

Ga je nou liever voor de luxury sneakers van merken zoals Balenciaga en Alexander McQueen? Geen probleem! Want ook shops zoals De Bijenkorf, Farfetch en BALR. zullen zich wanen in de wereld van Black Friday. Wil je dus een paar luxury sneakers, maar niet voor de normale prijs? Wacht dan tot 27 november 2020 om met zekerheid een paar prachtige sneakers binnen te halen zonder al te veel te hoeven betalen.

Het mooiste aan Black Friday is dat de aanbiedingen voor iedereen zijn. Zo vind je de beste Black Friday sneakers voor dames en heren. Zelfs de toddler maten zijn te koop voor de beste prijzen. Dus misschien kan jij, net zoals de Amerikanen dat doen, beginnen met jouw kerstinkopen. Een paar nieuwe sneakers onder de boom, dat is toch een heel stuk origineler dan een simpele cadeaubon.

Cyber Monday

Bang dat je mis gaat grijpen tijdens Black Friday? Wees dan gerust, want veel stores doen namelijk ook aan Cyber Monday, het verlengstuk van Black Friday.

Cyber Monday is in het leven geroepen vanwege onder andere de onenigheden die ontstonden tijdens Black Friday in de winkels. Cyber Monday speelt zich namelijk volledig online af. Online shoppen is natuurlijk enorm populair geworden en dat zien we ook terug in het snel stijgende aantal webshops dat deelneemt aan Cyber Monday.